Hányszor kellene látnia orvosát a terhesség alatt?

Az Egészségügyi Világszervezet felülvizsgálta a várandós nőkre vonatkozó iránymutatásait: A szervezet szerint a nőknek terhességük alatt legalább nyolcszor meg kell látogatniuk orvosukat, szülésznőket vagy ápolónőket, akiknek öt látogatására harmadik trimeszterükben kerül sor.

Ez elég jelentős változás: a szervezet korábbi ajánlásainak alapján négy klinikai látogatást javasolt az egyetlen terhesség alatt. Ezek az új iránymutatások rámutatnak arra is, hogy a képesített szülésznők fontos szerepet játszanak azokban a nőkben, akik nem engedhetik meg maguknak az orvos látogatásait, vagy akik nem tudnak utazni orvosaikhoz.

„Az új modell növeli az anyai és magzati értékeléseket a problémák felismerése érdekében, javítja az egészségügyi szolgáltatók és a terhes nők közötti kommunikációt, és növeli a pozitív terhesség kimenetelének valószínűségét. Azt javasolja a terhes nőknek, hogy az első érintkezésükre az első 12 hetes terhességben kerüljön sor, majd az ezt követő kapcsolatokra a 20., 26., 30., 34., 36., 38. és 40. hetes terhesség alatt kerül sor ”- olvasható e hírközlemény kiadványában.

Lehet, hogy a gyakoribb orvosi látogatások kulcsa e statisztikák megfordításának? Lehetséges: Végül is, ha orvosának látása nem csupán esélyt jelent a kizárásra vagy a szövődmények kezelésére, az segíthet abban is, hogy jobban megértse, hogyan kell az egészségesebb életmód viselkedését alkalmazni a mindennapi életben.

Az életmód megválasztásáról a szervezet néhány további útmutatást is kiadott a terhes nők számára. Az életmód megválasztásáról a szervezet néhány további útmutatást is kiadott a terhes nők számára. Napi folsavtablettát kell venniük, tetanuszképzést kell végezniük, vércukorszint-vizsgálatot kell végezniük, antibiotikumokat kell venniük (ha baktériumokat észlelnek), és táplálkozási / fitnesz-tanácsadást kell kapniuk. Az egészségügyi szolgáltatóknak meg kell vitatniuk olyan kérdéseket, mint a dohányzás / ivás a terhesség alatt, a megfelelő kezelési folyamat a mindennapi betegségek (hátfájás és émelygés) és a HIV megelőzése érdekében, hogy néhány témát említsenek. A szervezet emellett ultrahangvizsgálatot javasol a 24 hetes terhesség előtt, hogy meghatározza a terhesség korát és felfedezzék a magzati rendellenességeket.