Béranyaság általában

Ennek eredményeként a kedvezőtlen környezeti feltételek miatt – az egészségi problémák, a reproduktív életkor befejezése vagy a veleszületett betegségek világszerte egyre több ember szembesül a meddőség problémájával. Néhány évvel ezelőtt ez tényleg összetett kihívás volt a gyümölcstelen párok számára. Az orvostudomány és a tudomány azonban gyorsan fejlődik. És a mai napon számos hatékony módszer létezik a meddőség problémájának megoldására. A reproduktív orvoslás klinikája A BioTexCom a reproduktív gyógyászat leg radikálisabb módszereit kínálja a meddőség diagnosztizálása elleni küzdelemben, különös tekintettel donortojások alkalmazására, in vitro megtermékenyítésre (IVF), intracitoplazmatikus spermiuminjekcióra (ICSI), embriók fagyasztására és helyettesítő anyaságra.

A továbbiakban részletesebben fogunk beszélni a helyettesítő anyaságról. A helyettesítés olyan elrendezés, amelyben egy nő gyermeket hordoz és szállít egy másik párnak vagy személynek. A helyettesítő lehet a gyermek genetikai anya (úgynevezett hagyományos helyettesítés), vagy genetikailag független lehet a gyermekkel (gestációs helyettesítés). Hagyományos szubsztitúcióban a gyermeket otthoni mesterséges megtermékenyítés útján friss vagy fagyasztott sperma felhasználásával vagy IUI-vel (intrauterin megtermékenyítés) vagy ICI-vel (intracervikális megtermékenyítés) impregnálhatják egészségügyi klinikán. A terhességi helyettesítés megköveteli egy korábban létrehozott embrió átadását, és ezért a folyamat mindig klinikai körülmények között zajlik.

A helyettesítés típusai

Hagyományos helyettesítés

A hagyományos helyettesítés magában foglalja a helyettesítő anya mesterséges az apja spermájával IUI, IVF vagy otthoni megtermékenyítés útján. Ezzel a módszerrel a gyermek genetikai kapcsolatban áll az apjával és a helyettes anyjával.

Hagyományos helyettesítő és donor sperma

A helyettesítő anyát mesterségesen megtermékenyítik donor spermával IUI, IVF vagy otthoni megtermékenyítés útján. A született gyermek genetikailag kapcsolatban áll a sperma donorral és a helyettes anyával.

Gesztusos helyettesítés

A gesztációs szájszűrés akkor jelentkezik, amikor a biologiai anyának van histerektómia, cukorbetegség, rák stb. Miatt nem képes gyermeket szülni, az ő petesejtjét és az apja spermáját embrió létrehozására használják (IVF-en keresztül), amely átkerül és beviszik a helyettes anya által. A kapott gyermek genetikailag rokon a szüleinek, míg a helyettes anya nem rendelkezik genetikai kapcsolatban.

Gesztusos helyettesítés és tojásadományozás

Ezt a típust akkor alkalmazzák, ha nincs biologiai anya, vagy ha a biologiai anya nem képes tojást termelni, a helyettesítő anya hordozza a donor tojásból kifejlesztett embriót, amelyet megtermékenyítenek az apától származó sperma. Ezzel a módszerrel a született gyermek genetikailag rokon a biologiai apjhoz, és a helyettes anya nem rendelkezik genetikai kapcsolatban.

Gesztusos helyettesítés és donor sperma

Ha nincs biologiai apa nem képes spermát előállítani, a helyettesítő anya hordoz egy embriót, amely a biologiai anya petesejtéből (aki önmagában nem képes terhességet viselni) és donor spermából származik. Ezzel a módszerrel a született gyermek genetikailag rokon a biologiai anyával, és a helyettes anya nem rendelkezik genetikai kapcsolatban.

Gesztusos helyettesítés és donor embrió

Ha a biologiai szülők nem képesek spermát, petesejtet vagy embriót előállítani, akkor a helyettes anya viszonozott embriót hordozhat (gyakran más olyan pároktól, akik IVF-t teljesítettek, és maradék embriókkal rendelkeznek). A született gyermek genetikailag nem áll kapcsolatban sem a szülőkkel, sem a helyettes anyával.

 

A helyettesítés előnyei

Vannak olyan szempontok, amelyek jobbá teszik a helyettesítést, mint a hagyományos örökbefogadás:

  • A várakozási idő sokkal rövidebb. Az örökbefogadás folyamata gyakran sok évig tarthat. Amikor a helyettes megfogalmazza, a várakozási idő csak kilenc hónap;
  • néha a leendő szülők rájönnek, hogy termékenyek túl későn, és örökbefogadási ügynökség nem fogadja el őket;
  • a tervezett szülők genetikai kapcsolatban vannak a gyermekkel.

Nagyon gyakran a helyettesítő anyaság kérdése számos etikai kérdést vet fel, és a leggyakoribb az, hogy ki szülői jogokkal rendelkezik, ha a helyettes meggondolja magát, hogy visszaadni a gyermeket?
A vita akkor merül fel, amikor a hordozó meg akarja tartani a gyermeket, különösen, ha a gyermek biológiai anya. Ha a biológiai szülők és a helyettes anya aláírták a szerződést, a pár törvényes szülői joggal rendelkezik a gyermekhez. Ha a köztük létrejött megállapodás magánjellegű, akkor a biológiai szülőknek nem lesz lehetősége bizonyítani, hogy a helyettes a gyermekét hordozza, és az egész helyzet a lelkiismeretére vonatkozik.

Természetesen vannak orvosi, erkölcsi és pszichológiai kihívások a helyettesítő anyaság folyamatában.

Béranyasági kompenzáció

Míg a helyettesítés hihetetlen ajándék, amelyet a helyettes anya egy másik családnak ad, addig a kapott kompenzáció óriási előnyt jelenthet a saját családjának is. A helyettesítők kompenzációs csomagjaikat felhasználták annak érdekében, hogy saját gyermekeiknek megfelelő életet biztosítsanak, vállalkozást indítsanak, vagy egész életen át tartó álmot valósítsanak meg. A helyettesítési folyamat fontos momentuma a jogi megállapodások. Tehát, mielőtt elindítja a helyettesítő programot, ellenőrizze, hogy az összes dokumentumot helyesen írta-e be. A végső árat azonnal ki kell hirdetni, és a jövőben bármilyen hatalmas kiegészítő kifizetés megtörténik. A BioTexCom klinika árait a „Szolgáltatásaink” tétel alatt találja meg.