Béranyaság a különböző országokban

Helyettesítő program minden érintett országban a helyi törvények és a különböző tényezők befolyasa alatt van, ezért láthatjuk a költségkülönbségeket és a várakozási időt. Először osszuk meg azokat az országokat, ahol a törvény a szubszidáció minden aspektusát szabályozza, és azon országokat, ahol részlegesen legalizáltak.

Azok az országok, ahol a helyettesítő anyaság teljesen törvényes: USA, Ukrajna, India, Mexikó

Egyesült Államok
Az első próbálkozás várakozási ideje körülbelül 9 hónap. Az amerikai törvény nagyon szigorú, de túl lojális a helyettesítő anyákkal szemben. Például a helyettesítő anyának a terhesség alatt joga van bármit megkövetelni a jövőbeli szülektől, és ez gyakran zsarolássá válhat. Még a gyermek születése után sem áll meg, mert az amerikai törvények szerint a helyettes anya tud a kapcsolatot tartani a gyermekkel. Ez az egyik leggyakoribb ok, amiért az emberek nem választják az Amerikát a helyettesítő programra, és a költségek az egész világon a legmagasabbak – körülbelül 150000 dollár. Az összes költséget a szülőknek kell megfizetniük (császármetszés, rehabilitációs kezelés költsége, szállás és élelmezés a helyettesítő anya számára). Mindezek miatt csak hírességek és magas jövedelmű emberek használhatnak helyettesítő programokat az Egyesült Államokban.

Ukrajna
Ukrajna egy ország, amely optimálisan kiegyensúlyozott jogszabályokkal rendelkezik. A gyermekkel való kapcsolatot a gyermek apja határozza meg. Ugyanezen elv szerint dokumentumokat hajtják végre a csecsemőnek. A helyettesítő anyaság költsége 30 000 EUR, az USA-val ellentétben az ár magában foglalja a kockázatokat (beleértve a császármetszést), élelmet, szállást, szállítást, tolmácsot és így tovább. A gyermek nyilvántartásba vételének eljárása nagyon egyszerű: a legtöbb esetben a gyermek útlevélt Ukrajnában adják ki, egyes esetekben a saját országukban kell dokumentumokat készíteni. Az átlagos várakozási idő 1 hónap és 6 hónap között változik.

India
Senki sem beszél a helyettesítő anyaság áráról Indiában, de az átlagos költség 50 000 USD. A gyermek regisztrációja nagyon egyszerű eljárás. Az egyik jelentős hátrányt úgy hívhatjuk, hogy a helyettesítő anya alacsony egészségi állapotban van.

Mexikó
Mexikó az amerikai helyettesítő anyaság új „Mekkájává” válik. Az Egyesült Államokéhoz képest Mexikóban enyhébb törvények vannak – az apaság elsőbbségében a kórházból való távozás után a helyettes anya megtagadja a gyermeket, a törvény tiltja a további együttműködést. A költségek 80 000 USD, figyelembe véve a kockázatokat, a transzfert, az élelmet és a tartózkodást.

Azok az országok, ahol a helyettesítés részben jogilag van: Olaszország, Görögország, Oroszország, Grúzia

Mindezeket az országokat egyetlen csoportba tudjuk kombinálni, mivel ezekben az országokban a sorok ugyanazon tényezőtől eltérnek. Még ha gyorsan meg is megtalálja az anyát, minden jól megy, de a kaland csak ekkor kezdődik. A gyermekekre vonatkozó dokumentumok nyilvántartásba vételének hónapok is mehetnek. A körülményeket bonyolítja az a tény, hogy a szülők állandóan az országban vannak. Ezen felül gyermeke már megszületett. És csak azt akarja, hogy vele legyen otthon, de idegen országban kell maradnia, intézményekbe kell mennie, idegeket, időt és pénzt költve.

Ez a választás csak a tiéd! Tehát számolj, elemezz, szülővé válj!