Női meddőség

A nők csaknem egyharmadánál vannak problémák a reprodukciós funkcióval. A meddőségre a dereguláció vagy a súlyos betegség hatással lehet. Ha az endokrin profil hibás, a fogamzás esélye csökken; ez azt jelenti, hogy a petesejtek nem érik meg és az ovuláció nem történik meg, vagy a megtermékenyített petesejt nem tud kapcsolódni.

Hormonális okok

A nők menstruációs ciklusának sokféle deregulációja okozza a petesejt rossz érését vagy a beültetés problémáit. A legelterjedtebb a dereguláció:

 • A vas deferens (CBAVD) veleszületett hiánya – petefészek cystis. Jelentése nem csak a valódi ciszta, hanem a nagy mennyiségű apró tojás, tüsző is, amelyek nem képesek érezni és elhalványulni. Ez a halványuló tojássejtek átvizsgálhatók, és úgy néznek ki, mint egy kis ciszta. A CBAVD két oka lehet: az androsteron fokozott kimenetele és az inzulinrezisztencia.
 • Inzulinrezisztencia: a túlsúly nemcsak a CBAVD-t fokozza, hanem az inzulinrezisztenciát is (gyakran a CBAVD-vel együtt jelentkezik). Az inzulinrezisztencia megnövekedett inzulintermelést okoz.
 • Megnövekedett androszteron: a szabálytalan menstruációval járó nők kb. egyharmadában fokozott androszteron. Ez a petesejtek hibás megtermékenyüléséhez vagy az ovuláció teljes hiányához vezethet. A CBAVD-hez hasonló tünetek megfigyelhetők.
 • Megnövekedett laktációs hormon: A hiperprolaktinémia hypophisis elégtelenség (hypophysis). Sok nő számára ez problémás ovulációt vagy menstruáció hiányát okozza. A megnövekedett laktációs hormon szint negatívan befolyásolja a hypothalamust és akadályozza az ovulációs hormon és a petesejtek megtermékenyülését.
 • A pajzsmirigy elégtelen működése: A pajzsmirigy elégtelen működése lehet a fent leírt laktációs hormon oka, és az ovuláció leírt hatásait okozhatja. Hyper funkció – a pajzsmirigy alfunkciója.
 • Hipofízis: Az agyalapi mirigy elégtelensége a nők 10% -ánál fordulhat elő, akiknek a menstruációja hormonsegítéssel jár. Az anorexiaban szenvedő nők, akik információs elit sportot folytatnak, gyakran stressznek vannak kitéve, ilyen betegségnek.
 • Korai menopauza: Az összes nő 1% -ában a petefészek funkcionális vesztesége jelentkezik 40 előtt. Ez a korai menopauza periódus. Ennek a problémanak számos különféle oka van, ezeket azonban nem magyarázzák meg teljesen.
 • Sárga testhiány: ez a nők meddőségének egyik legelterjedtebb oka. Amikor megkezdődik az ovuláció, majd megkezdődik a sárga test kialakulása. Az ovuláció után a sárga testhormon szabályozza az endometrium előkészítését az embrió implantációjáig.

 

Szerves okok:

Az ovuláció és a sikeres megtermékenyítés nemcsak a nők hormonális egyensúlyának megsértését akadályozhatja meg. Szintén olyan okok, mint a cystitis fúziója és a tumor okozhatják:

A fallopianusok károsodása: az esetek kétharmadában ez a nő meddőségének oka. Ha a fallopcsövek szakaszosak, kötödtek vagy szükültek, akkor a sperma nem juthat be a petesejtbe, így a megtermékenyített petesejt nem juthat be az alvuszba.

A hólyag méhnyakának gyulladás vagy műtét miatt történő kaktizálása ahhoz vezet, hogy a sperma nem juthat be petevezetékbe, és nem képes megtermékenyíteni egy petesejtet.

Myoma: A myomas (jóindulatú izomdaganatok) méretüktől függően meddőséget okozhatnak vetéléses és problémákat okozhatnak a terhesség alatt.
Endometriosis: a nyálkahártya krónikus, jóindulatú proliferációja. Az endometriosis nagyon fájdalmas, és a petevezetékek fúziójához és kötéséhez vezethet.

Kor és életmód

Az életmód nagyban befolyásolja a hormonális egyensúlyt. Ha egy nő egészségtelen életet él, gyakran szenved stresszben van, akkor ez mind hatással lesz a hormonális egyensúlyra.

 • Kor: a tojássejtek egy szervezettel együtt öregednek. A tojássejtek öregedése kromoszómaváltozásokhoz vezethet, amelyek megtermékenyülést okozhatnak, és fokozhatják a vetélések sokaságát és a gyermek kromoszóma-hiányosságát.
 • A túlsúly negatívan befolyásolja a gyermek fogamzásának lehetőségét. A túlsúly a következő hormonhiányos következményekkel járhat: inzulinrezisztencia, megnövekedett androsteron, laktációs hormon, CBAVD szindróma, pajzsmirigy elégtelen működése.
 • Az alsó súly negatívan befolyásolhatja a gyermek fogantatásának képességét. Ha egy nő túlsúlyos, a test éhségnek és terhességnek minősíti az anya egészségét. Az agy olyan jelet kap, hogy a reprodukciós folyamatoknak csökkenniük kell.
 • Feszültség. A fizikai tevékenységek szintén befolyásolják a nők hormonális egyensúlyát. Ha egy nő gyakran szenved stresszben, meg kell mérni a prolaktin szintet. Ez a hatás hormonális okokkal is összefügg.
 • A gyógyszeres kezelés befolyásolja a hormonális egyensúlyt. Gyermek szülése előtt meg kell beszélni az orvossal a gyógyszeres kezelést.
 • Immunrendszer. Bizonyos esetekben sokféle van, hogy a nő immunrendszere a petesejteket idegen anyagnak tekinti.

Nemi betegségek

Egyes nemi úton terjedő fertőzések korlátozhatják a termékenységet. Ezek között a chlamydia és a blennurethria. Azok a nők és férfiak, akiknél ilyen betegség volt, a jövőben meddössé válhatnak.

Chlamydia: A Chlamydia-fertőzés a nők sterilitásának és vetélésének gyakori oka. A nemi betegségek az alvus fúzióját és a petevezeték beragadását idézhetik elő. Ebben az esetben a nő nem tud fogani természetesen. Sajnos ezt a fertőzést egy testben nehéz azonosítani, újra és újra megjelenhet. Egy terhes nő átviheti őket a gyermekre.

Blennurethria: az ilyen betegséget és a blennurethriat gyakran nagyon nehéz megsérteni, mivel alig vannak tünetei. Ez a leggyakoribb nemi betegség. A nem kezelt blennurethria számos szervre, ideértve a nemi szerveket is, következményekkel járhat. Ez egy szerves károsodáshoz, majd – egy nő sterilitásához is vezethet. A terhes nők átvihetik ezt a betegséget újszülöttnek. Ha ezt a problémát nem fedezik fel időben, az újszülött látásának elvesztéséhez vezethet.

Öröklődő betegségek:

Az öröklődő betegségek megváltoztathatják a kromoszómákat, és megzavarhatják a test reproduktív folyamatait; szintén fennáll a vetélés lehetősége.
Az öröklődő betegségeknek számos megkülönböztető jellemzője van. A részletes genetikai tesztek bőséges információkat szolgáltatnak az okokról.