Hányszor kellene látnia orvosát a terhesség alatt?

Az Egészségügyi Világszervezet felülvizsgálta a terhes nőkre vonatkozó iránymutatásait: A szervezet szerint a nőknek terhességük alatt legalább nyolcszor fel kell menniük orvoshoz, szülésznőhöz vagy ápolóhoz, e látogatások közül ötnek harmadik trimeszterében kell történnie.

Ez elég jelentős változás: a szervezet korábbi ajánlásainak alapján négy klinikai látogatást javasolt az egyetlen terhesség alatt. Ezek az új iránymutatások rámutatnak arra is, hogy a képesített szülésznők fontos szerepet töltenek be azoknál a nőknél, akik nem engedhetik meg maguknak az orvos látogatásait, vagy akik nem tudnak utazni orvosukkal találkozni.

„Az új modell növeli az anyák és magzatok értékelését a problémák felismerése érdekében, javítja az egészségügyi szolgáltatók és a terhes nők közötti kommunikációt, és növeli a pozitív terhesség kimenetelének valószínűségét. Azt ajánlja, hogy a terhes nők áljanak első kapcsolatba az 12 hetes terhességben, majd az utóbbi kapcsolatokra 20, 26, 30, 34, 36, 38 és 40 hetes terhesség alatt kerüljön sor ”- olvasható e hírközleményben.

Lehet, hogy a gyakoribb orvosi látogatások kulcsa e statisztikák megfordításának? Lehetséges: Végül is, ha látja, hogy orvosa nem csupán esélyt jelent a kizárásra vagy a szövődmények kezelésére, az segíthet abban is, hogy jobban megértse, hogyan kell az egészségesebb életmód viselkedését alkalmazni a mindennapi életben.

Az életmód megválasztásáról a szervezet néhány további útmutatást is kiadott a terhes nők számára. Napi folsavtablettát kell venniük, tetanusz felvételeket kell végezniük, vércukorszint-vizsgálatot kell végezniük, antibiotikumokat kell venniük (baktériumok kimutatása esetén), és táplálkozási / fitnesz-tanácsadást kell végezniük. Az egészségügyi szolgáltatóknak meg kell vitatniuk olyan kérdéseket, mint a dohányzás / ivás a terhesség alatt, a megfelelő kezelési folyamat a mindennapi betegségek (hátfájás és hányinger) és a HIV megelőzése érdekében, hogy néhány témát említsenek. A szervezet emellett ultrahangvizsgálatot javasol a 24 hetes terhesség előtt, hogy meghatározza a terhességi korot és kimutatja a magzati rendellenességeket.