Statisztikailag az amerikai gyermekek 1,5% -a IVF eljárással született

2013-ban az amerikai gyermekek több mint 1,5% -a született IVF eljárás segítségével. Ezek az adatok szerepelnek az USA reprodukciós technológiáira vonatkozó közösségi támogatásról szóló jelentésben.

Az USA-ban évente nő az IVF után született gyermekek száma. Tehát 2013-ban az összes gyerek 1,5% -a született IVF-eljárás után, és az ikrek és hármasok száma jelentősen csökkent. 2013-ban körülbelül 174 962 IVF-kísérlet történt, amely 63 286 gyermek születését eredményezte, amint azt a jelentés is közli. A szakértők előrejelzései szerint a hasonló gyermekek aránya fokozatosan növekszik, és hamarosan összehasonlítható lesz a hagyományos fogamzásgátlók számával.

Ezek a mutatók (az IVF megvalósítása és a termelékenység) jelentéktelen növekedést mutatnak a 2012. évi hasonló adatokhoz képest. Ezeknek a gyermekeknek szinte mindegyikét IVF módszerrel szülték, és kevesebb, mint 1% -uk született az ivarsejtek méhcsőbe történő átvitelének technológiájának köszönhetően. a zigóták áthelyezése a méhcsőbe, amelyek invazívabbak, mint az IVF eljárás.

Az in vitro megtermékenyülés legnagyobb sikere a 35 éven felüli fiatal nőknél figyelhető meg. Ebben a korcsoportban a nők saját tojásaikat használják, amelyek a sikeres fogamzás 40% -ához vezetnek. Abban az esetben, amikor a nők fagyasztott tojásaikat használták, a siker szintje elérte a 44% -ot. A nők életkorának növekedésével azonban a siker együtthatója csökken. Tehát a 38 és 40 év közötti korcsoportban ez 35% -ra, a nőkben 41 és 42% között 31% -ra, a 43 éves kor után pedig 21% -ra nőtt.