A méh specifikus genetikai mintája megjósolhatja az IVF kezelés eredményét

A Southampton és Hollandia termékenységi szakemberei egy specifikus genetikai mintát azonosítottak a méhben, amely előre jelezheti, hogy az IVF-kezelés valószínűleg sikeres-e.

A tanulmány társvezetője, Nick Macklon professzor, a Southamptoni Egyetem szülészeti és nőgyógyászati ​​székében elmondta, hogy a felfedezés segít az orvosoknak megérteni, hogy egyes nőkben miért fordul elő többször az IVF.

Azt mondta, hogy ez egy új teszt kifejlesztéséhez is vezethet, amely segít a betegeknek megérteni a terhesség valószínűségét a kezelési eljárás megkezdése előtt, és útmutatást nyújt másoknak arról, hogy folytatniuk kell-e még több sikertelenség után is. ciklusokat.

„Sok nő sikertelen IVF-cikluson esik át annak ellenére, hogy jó minőségű embriókkal rendelkeznek, és eddig nem volt világos, hogy ennek oka lehet-e az anyaméh nyálka” – magyarázta Prof Macklon, a Complete orvos igazgatója. A Southampton termékenységi központ, amely a város Princess Anne kórházban található, és az NIHR Southampton Biomedical Research Center része.

„Megmutattuk, hogy ezekben a nőkben sokan azonosíthatnak rendellenes génexpressziót a bélésben, és hogy egy adott gén„ ujjlenyomata ”, ha van, mindig összefüggésbe hozható kudarccal, ami rendkívül fontos abban, hogy segítsen megérteni az IVF kudarcát. .”

A betegeket felvételt vették a tanulmányba, amelyet a Science Reports folyóiratban jelentettek meg online, az Utrechti Egyetemi Orvosi Központban 2006 és 2007 között, valamint mind Utrechtben, mind pedig az amszterdami Akadémiai Orvosi Központban 2011 és 2013 között.

A kutatók a méh nyálkahártyájának biopsziáját 43 nőtől szerezték be, akiknél ismétlődő implantációs hiba történt, amely akkor fordul elő, amikor három vagy több kiváló minőségű embrió áthelyezése vagy tíz vagy több embrió többszörös átültetése nem eredményez terhességet, és 72 nő, akik születés IVF vagy intra-citoplazmatikus spermainjekció (ICSI) után.

Az Utrechtben és a Southamptonban végzett biopsziák elemzése során rendellenes génprofilokat találtak a méh nyálkahártyáján a visszatérő implantációs elégtelenségű nők 80% -ánál, amely nem volt az IVF-kezelés után szült nők körében.

Frank Holstege professzor, az Utrechti Egyetemi Orvosi Központ genomikai laboratóriumának vezetője elmondta: „Ez azt mondja nekünk, hogy a visszatérő implantátum-visszatérésben szenvedő nők nagy része termékeny lehet a méhének fogékonysága miatt.

„A sikeres terhesség esélye valószínűleg nagyon kicsi, és ez az információ sokkal világosabbá teszi az orvosokat, amikor a betegeknek tanácsot ad a kiegészítő idő, erőfeszítés és pénz befektetésének megvalósíthatóságáról a folyamatos kezelésbe.

„Ugyanakkor azoknak a betegeknek is javasolhatjuk a fennmaradást, akik sok sikertelen IVF-cikluson mentek keresztül, de nem rendelkeznek genetikai mintával, mivel sokkal nagyobb esélyük van a terhesség elérésére.”

Macklon professzor, a Southamptoni Egyetemi Kórház NHS Foundation Trust tanácsadó nőgyógyász hozzátette: „Noha úgy gondoljuk, hogy ez a megállapítás nagyon jelentős fejlemény a nemzetközi termékenységi kutatásban, a következő szakaszban klinikai tesztként kell kipróbálni, hogy hatékonyságát szélesebb körben megvizsgáljuk.