Ez a speciális testmozgás javítja a férfiak termékenységét Egy kis futás segíthet a kis úszókban

Ha olyan ember vagy, aki egy kicsit több időt tölt a kanapén, mint amennyit szeretne beismerni, és hamarosan csecsemőt próbál megkezdeni, íme néhány tanács: Az edzés jelentősen javíthatja a sperma minőségét.

Pontosabban, a mérsékelt egyensúlyi kardió, például a kocogás javíthatja a sperma sebességét, alakját és térfogatát – nyilatkozta egy új tanulmány, amelyet a Reproduction folyóiratban publikáltak

Milyen különféle gyakorlatok befolyásolták a férfi sperma minőségét 
Az iráni 261 korábban ülő férfi között egy hat hónapos vizsgálat azt tapasztalta, hogy azoknak, akiket véletlenszerűen bíztak meg gyakorlásra egy taposómalmon, javultak spermájuk minősége volumen, spermaszám, mozgékonyság és morfológia (alak és méret) szempontjából. A vizsgálatban részt vevő összes férfit megrendelték: közepes intenzitású folyamatos edzésre (mérsékelt sebességgel futva 30–45 percig, hetente három-hat napon), magas intenzitású folyamatos edzésre (egy órán keresztül erőteljesen futó futópadon, három). heti napokon), magas intenzitású intervallumi edzés (váltakozó percek a sprint és a séta 20-30 percig), vagy egyáltalán nem gyakorolnak testmozgást.
Az összes testmozgó csoport jelentősen csökkentette súlyát, testzsír-százalékát és derék kerületét. De azok a férfiak, akikre a közepes intenzitású, folyamatos edzés elvégzésére került sor, a sperma minőségét javították a legjobban, és a test gyakorlásának hatásai is a leghosszabb voltak.

„Eredményeink azt mutatják, hogy a testmozgás egyszerű, olcsó és hatékony stratégia lehet az ülő férfiak spermájának minőségének javítására” – mondta Behzad Hajizadeh Maleki vezető kutató a sajtóközleményben.

A közepes intenzitású csoport több mint nyolc százalékkal javította a spermamennyiséget. Sperma motilitása 12% -kal volt magasabb, a morfológia 17% -kal javult, és átlagosan 22% -kal több spermium volt a kontrollcsoporthoz képest, amely nem gyakorolt ​​testmozgást.
Azonban egy héttel a testmozgás leállítása után a spermiumok száma, alakja és koncentrációja visszatért a normál szintre. A motilitás egy hónap elteltével visszatér a korábbi arányokhoz.
A kutatás nem vizsgálta, hogy miért lehet a mérsékelt folyamatos testmozgás a legjobb testmozgás a spermaminőség javítására, ám Maleki arra a feltevésre hivatkozott, hogy a herék kevesebb stressz és gyulladásnak van kitéve, mint a többi gyakorlatnál

Az igazság a férfi meddőségről

Az amerikai terhességi szövetség szerint a meddőségről gyakran nők egészségügyi problémáinak számítanak, ám a férfiak meddőségét az esetek 30 százaléka okozza. A szexuálisan tapasztalt 45 év alatti férfiak kb. 8% -a láttál termékenységi orvost a fogamzásgátlás érdekében – jelentette az Egyesült Államok Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja. Azoknak, akik orvosi segítséget igényeltek, 18% -uknál diagnosztizálták a férfi faktor meddőségét. Tizennégy százaléknál volt spermaprobléma, míg hat százaléknál volt olyan varikoózis a herékben, amely túlhevíti a spermát.
Azonkívül, hogy nem tudnak fogant, a feltörekvő kutatások arra utalnak, hogy a rossz spermaminőség magában foglalhatja az abortusz fokozott kockázatát. A dohányzás, az illegális kábítószer-használat, az erős alkoholfogyasztás és a környezeti toxinok negatívan befolyásolhatják a sperma minőségét, csakúgy, mint az olyan egészségügyi állapotok, mint a cukorbetegség, cisztás fibrózis, fertőzés vagy kemoterápiás kezelés és sugárterápia.
Vannak módok a férfi faktor meddőség kezelésére, de ezek gyakran drágák és inváziós. Ezért az életmód változásai, például a testmozgás gyakran az első lépés, amelyet a férfiaknak meg kell tenniük a spermaminőség javítása érdekében – mondja Dr. Jesse Mills, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem Férfi Klinikájának igazgatója.
A júliusban közzétett videóban Mills szerint a férfiaknak tartsák távol a laptopjukat a körüktől, és kerüljék a szaunákat, a pezsgőfürdőt és a forró jógot, hogy megakadályozzák a herék felmelegedését. A férfiaknak hangsúlyozniuk kell a zöldségeket és gyümölcsöket az étrendjükben, és meglepõ módon egy kis kávé (napi két vagy három csésze) szintén segíthet a motilitás javításában.
Természetesen nem minden spermaprobléma megoldható testmozgással

„Fontos elismerni, hogy az a tény, hogy egyes férfiak nem tudnak gyermeket szülni, nem pusztán a spermaszámukon alapszik” – mondta Maleki. „A férfi meddőség problémái összetettek lehetnek, és az életmód megváltoztatása esetleg nem oldja meg könnyen ezeket az eseteket.”

A 35 év alatti párok számára, akik egy év után nem tudtak fogamzni, orvoshoz kell fordulniuk, míg az idősebbeknek mindössze hat hónap elteltével kell segítséget keresniük. Ha a párnak már vannak olyan korábbi feltételei, amelyek befolyásolhatják a termékenységet, például inkonzisztens időszakok vagy ismétlődő vetélés, akkor azonnal fontolóra kell venniük a segítségkeresést.
Maleki most azt reméli, hogy kutatja, vajon a testmozgással javított sperma valóban jobb-e a tojások megtermékenyítésében.