Az első ikrek a IVF-ből nőnek!

Mint mindannyian tudjuk, hogy az IVF (saját vagy donor petesejt időjárása) in vitro körülbelül 7 embriót megtermékenyítettünk. 23–30% annak valószínűsége, hogy az embriók közül legalább az egyik gyökérzetbe kerül. Ritkán az összes embrió elkezdi fejlődni, de ilyen esetek vannak. 1997-ben az iowai Bobby 7 gyermekkel lett terhes. Az orvosok ajánlása ellenére Bobby és családja úgy döntött, hogy megtartja a csecsemőket.

zt mondhatja, hogy túl gondatlan volt, könnyen megtörténhet tragédiaként. De azóta 18 év telt el. Mind a 7 gyermek életben van és ma ünnepli 18-k. Születésnapjukat.

Ezen a fotón Kenny-junior, Alexis, Nataly, Kelsey, Nathan, Brendon és Joel láthatók. Befejezik az iskolát és tervezik jövőbeli életüket. Brendon nyáron hadseregbe vonul 6 többi gyermek egyetemre tervez menni. A legidősebb húga, 19 éves Michaela, aki nemrégiben férjhez ment, és a közelben él.

Nagyon kicsi volt annak lehetősége, hogy minden gyermek túlélje. A csecsemők súlya 1,13 és 1,54 kg között volt. Kettőjüknek agyi bénulása volt, sok műtétük volt. Jelenleg az agyi bénulásban szenvedő fiú egyedül sétál, és egy lány sétál a náddal, de ez nem akadályozta meg abban, hogy az pompomlány második kapitányá váljon az iskolai támogatásban.

Ez a nagyon szokatlan család nagyszerű segítséget kapott jótékonysági szervezetektől: egy új, 7 hálószobás ház, a lehetőség enni és ingyen nyaralni. A gyermekek születésekor néhány egyetem felnőttkorban ingyenes oktatást ajánlott fel nekik. Még George W. Bush is találkozik a családdal.

Kenny Sr. fémbevonatokkal foglalkozó cégnél dolgozik. Bobby – tanár-terapeuta nyolc gyermek mellett, akik speciális igényű gyermekeket tanítanak. A férjéhez hasonlóan mindig is megpróbálta megtanítani a gyerekeket a munka iránti szeretetre

Alexis oktató lesz, Nataly – ifjúsági osztályok tanára, Kenny-junior építővé válik. Nathan és Joel programozók akarnak lenni. Kelsey az énekes karrierjéről álmodik.
Alexis azt mondja: „Mi vagyunk a legjobb barátok egymásnak, nem csak a testvérek.”

Noha a szülők szomorúak, hogy fiaik és lányaik gyermekkora véget ér, és hamarosan „szétszóródnak a szülői fészekből”, Kenny és Bobby optimizmussal néznek a jövőbe. Büszkék gyermekeire és úgy gondolják, hogy készen állnak egy új, felnőtt életre.

 

Photo: http://www.cosmo.ru/psychology/child/pervye-v-mire-vyzhivshie-bliznecy-semernyashki-vyrosli-foto/