Ukrajna újranyitja a határait

Ukrajna 2020. szeptember 28-tól megnyitja a határokat.

Augusztus 29-én Ukrajna 30 napra bezárta a határokat a turisták és a külföldi érkezők előtt, hogy korlátozza az esetek számának növekedését.

Most, szeptember 29. óta, megerősítést nyert, hogy Ukrajna ismét megnyitja a határokat az idegenforgalom számára. Az alábbi országlisták és belépési szabályok pontosak és érvényesek a határ újranyitására.

Zónák

Az ukrán egészségügyi minisztérium kritériumokat dolgozott ki az országok „zónázására”, a COVID-19 100 000 lakosra jutó elterjedésétől függően.
Létrehozták a PIROS zóna országok listáját és a ZÖLD zóna országok listáját. Az országok teljes listája itt érhető el: https://moz.gov.ua/uploads/5/26292-250920.pdf
A „piros zónát” olyan országok határozzák meg, ahol a COVID-19 esetek száma az elmúlt 14 napban magasabb, mint az ukrajnai esetek száma, vagy azok az országok, ahol a betegség új eseteinek száma az elmúlt 14 napban több mint 30% -kal nőtt az előző 2 héthez képest.

Azok a turisták, akik Ukrajnába érkeznek a „piros zóna” országaiból, továbbra is engedélyezhetik a belépést, de nekik 14 napos karanténon kell átesniük vagy PCR-tesztet kell elvégezniük egy engedélyezett laboratóriumban.

A „zöldö zóna” országokat az határozza meg, hogy 100 000 lakosra kevesebb mint 40 aktív betegség fordul elő – vagy alacsonyabb az előfordulási arány, mint Ukrajnában.

A „zöld zóna” országaiból Ukrajnába belépő turistáknak nincs szükségük karanténra.

A vörös zóna tesztelése
Ha a turisták a vörös zónából érkeznek, és 14 napig nem akarnak karanténba lenni, akkor PCR-tesztet is végezhetnek a karantén korai befejezése érdekében.

Így néz ki a folyamat:

  • Töltse le a „Dii Vdoma” mobilalkalmazást ukrán SIM-kártyával / telefonszámmal.
  • Az első 24 órában Ukrajnában végezzen PCR-tesztet egy engedélyezett laboratóriumban / klinikán.
  • A teszt letétele után az utazónak 24-48 órán át önállóan kell elszigetelnie magát az eredmények megvárására.
  • Az engedélyezett laboratórium elküldi az eredményeket az Egészségügyi Minisztériumnak.
  • Az Egészségügyi Minisztérium feltölti az eredményeket a Dii Vdoma alkalmazásba arra a fiókra, amely megegyezik az utazóval (telefonszám alapján), és az alkalmazás megmondja, hogy az utazó képes-e véget vetni az elszigeteltségnek, vagy ha a tesztje pozitív, 14 napon át karanténban kell lennie.

ÚJ: А vörös zóna tesztelésének lehetősége utazás előtt

2020. augusztus 1-jétől a VÖRÖS ZÓNA országokból érkezők most hozhatnak magukkal negatív PCR-tesztet, amelyet legkorábban 48 órával az Ukrajnába érkezés előtt végeztek, hogy elkerüljék a 14 napos karantént.

A VisitUkraine weboldalon a következőket lathatjuk:
„Ezenkívül egy személy felmenthető Ukrajnában az önszigetelés alól, ha PCR-vizsgálata negatív eredményt mutat, amelyet legkésőbb 48 órával az ukrán határ átlépése előtt (2020.08.01-től) benyújtottak. Nincs szükség a «Dii Vdoma» alkalmazás letöltésére.
Apple Store «Dii Vdoma»

Várjuk Önt a klinikánkon.